Willem I-fietstocht van Gent naar Luik in het kader van 200 jaar UGent en Université de Liège

(24-05-2017) Op zaterdag 16 september fietsen delegaties van de Universiteit Gent, de Université de Liège, Crelan en de Stad Gent van Gent naar Luik: een rit van bijna 200 kilometer als sportief hoogtepunt van de 200e verjaardag van de UGent.

Parcours

De fietsers rijden samen in één peloton. Het parcours loopt over rustigere wegen van Gent via Heusden, Wetteren, Aalst, Opwijk, Grimbergen, Kampenhout, Horst, Kortenaken, Nieuwerkerken, Oreye en Ans naar Luik.

Crelan, gouden partner van 200 jaar UGent

De Willem I-fietstocht wordt mee mogelijk gemaakt dankzij de steun van de coöperatieve bank Crelan. Voor de bank houdt deze fietstocht ook enige symboliek in: het traject verbindt de UGent en de ULg, twee universiteiten waar Crelan een Leerstoel heeft die het wetenschappelijk onderzoek binnen de landbouwsector bevordert.

Website 200 jaar UGent

Isabel Paeme